Google Grants: gratis adverteren voor goede doelen

Goede doelen met een ANBI status of een CBF keurmerk komen in aanmerking voor het Google Grants programma binnen Google AdWords. Je krijgt zonder al te veel voorwaarden advertentietegoed van Google dat kan oplopen tot $ 10.000 per maand. Dat is serieus geld, waarmee je je missie kunt promoten op Google.nl. Ik help stichtingen en verenigingen met het aanvragen van een Google Grants status en ik help met het opzetten en beheren van Google Grants campagnes. 

Google Grants in het kort

Kortweg zou je kunnen zeggen dat Google Grants de non-profit tak van Google AdWords is, het advertentieprogramma van Google. Het is één van de meest krachtige advertentiemediums en met Grants krijg je dit gratis ter beschikking, inclusief een advertentiebudget tot 10.000 dollar per maand. Er zijn wat restricties binnen dit programma, maar wie goed met Adwords overweg kan haalt er flink wat uit. Grants zorgt voor traffic naar je website, voor het bereiken van potentiële donateurs en geïnteresseerden en maakt dat je zichtbaar wordt op het thema waarmee jouw organisatie zich bezighoudt.

Organisaties die ik help met Grants

Ik beheer onder andere de Grants campagnes van Het Drentse Landschap, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Gered Gereedschap, Nationaal Monument Kamp Vught, Bionext, stichting BD Grondbeheer en vele anderen. Ik regelde voor hen de aanvraag, de opzet van de campagne en het beheer en onderhoud van de campagne. Daarnaast draai ik meerdere campagnes voor duurzame bedrijven en ondernemers. Deze campagnes draaien in de commerciële variant van Google Grants, Google Adwords. De ervaring die ik daar op doe gebruik ik in de Google Grants campagnes die ik beheer.

Waarom ik dit graag doe

Ik werk als online marketeer en zoekmachine specialist veel voor commerciële partijen, maar in mijn hart ben ik eigenlijk meer van het wereldverbeterende soort dan van het commerciële soort. Ik ben betrokken bij de wereld om mij heen en maak bewuste keuzes, zowel privé als zakelijk. Ik werk graag voor mooie merken en goede doelen. Clubs die er toe doen dus. Bedrijven en organisaties die een verschil (willen) maken zijn bij mij aan het juiste adres. Ik denk dat het helpt als je op dezelfde golflengte zit. Ik heb kennis van internetmarketing en die zet ik ook graag voor jouw organisatie in!

Ik werkte in het verleden voor de ASN Bank, alwaar ik de online marketing activiteiten heb opgestart. Een prachtig bedrijf waar idealen en commercie hand in hand gaan. Ik ben verder de drijvende kracht achter de BiologischeWijnwinkel.nl, een webshop in biologische en biodynamische wijnen. Voor die shop zet ik uiteraard ook zoekmachine-marketing in (SEA en SEO). Momenteel ben ik druk doende met de opzet van een groen reclamebureau annex duurzaam internetbureau.

Google Grants inzetten?

Denk je dat Google Grants ook iets voor jouw organisatie kan zijn? Neem dan eens contact met me op. Dan praat ik je bij over de mogelijkheden en kan ik je snel zeggen of ik denk dat je in aanmerking komt of niet. Bel met 085 – 1304735 of mail naar hallo@frankrozendaal.nl Tot horens!

Meer weten over Google Grants?

Lees dan hier verder:

Google Grants aanvragen
Hoe zit het met ANBI en Google Grants?
Waarvoor heb ik een TechSoup account nodig en wat kan ik daar mee?