MVO

Ik heb oog voor de wereld om mij heen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor mij niet meer dan logisch en dus stroomt er een flink portie duurzaamheid door mijn aderen. En tja, wat er in zit, komt er ook wel eens uit. Je zult het merken als je met mij in zee gaat. Als het even kan laat ik je zien hoe je, óók online, duurzaam kunt ondernemen.

Wat ik doe
“Practise what you preach”, is een waarheid als een koe. Duurzaam babbelen zet geen zoden aan de dijk, duurzaam doen wel. Dus, dit is wat ik zelf doe:

 • 100% windenergie
  Mijn thuiskantoor draait op windenergie van Nederlandse bodem, geleverd door Greenchoice.
 • Groene hosting
  Deze website draait op een server van Greenhost. Websites die ik oplever trouwens ook.
 • Bewust van A naar B
  Ik ben dol op de trein (lekker doorwerken!) en nog doller op de OV-fiets (lekker fietsen!). En sinds kort heb ik ook zo’n Prius met een stekker, zeg maar een auto op windenergie dus.
 • Zo min mogelijk papier
  Mijn kantoor is niet papierloos, wel papierarm. Papier dat ik gebruik is van dat ongebleekte, 100% gerecyclede soort. Ziet er niet uit, vandaar dat ik liever online factureer.
 • Duurzaam bankieren
  Mijn geld staat bij de duurzame ASN Bank en de niet heel onduurzame Rabobank.
 • Ik werk graag voor duurzame clubs
  Van duurzame bedrijven en initiatieven gaat mijn bloed sneller stromen. Werk ik dus graag voor!
 • Non-profit tarief
  Non-profits krijgen standaard korting op mijn tarieven. Gewoon omdat ik dat logisch vind en zodat zoveel mogelijk geld de goede kant op kan rollen.
 • Ik werk niet voor iedereen
  Voor organisaties en bedrijven die hun geld verdienen met olie, seks, tabak, gok- of kansspelen, wapens, kernenergie of gentech zal ik nooit werken.

Mis je nog iets, zie ik iets over het hoofd of ben je benieuwd waarom ik zo werk? Laat het me dan weten!

MVO & Marketing
“Be good and tell it”, is zo’n gevleugelde marketinguitspraak. Niet dat ik nu zo goed ben, maar ik probeer wel te vertellen wat ik doe. Wil jij je klanten en relaties ook vertellen wat je doet aan MVO? Wil je MVO en duurzaamheid gebruiken in je marketing? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met het vertellen van een goed en consistent verhaal!