Website optimalisatie

Website optimalisatie, ook wel zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt in de gratis resultaten Google en/of Bing. Je kunt ook adverteren op Google, dan kom je direct tegen betaling terug in de zoekresultaten. Bij zoekmachine optimalisatie boek je niet direct dat resultaat, maar zoekmachine optimalisatie  is op wat langere termijn wel een enorm krachtige online marketing tool. Als je het goed aanpakt, brengt het je langdurig veel gratis bezoekers. Wil je ook goed gevonden worden in Google? Dan is zoekmachine optimalisatie de oplossing voor jou!

Hoe ik website optimalisatie voor je aanpak
Website optimalisatie is een specialistisch vakgebied en zoekmachines wijzigen regelmatig hun werkwijze. Maar ik maak het liever niet moeilijker dan het is: je techniek moet op orde zijn evenals de structuur van je website, je hebt relevante inkomende links nodig en vooral veel goede, relevante content. Binnen deze drie onderdelen zijn nog veel details te benoemen, maar dit zijn de belangrijkste zaken als gaat om website optimalisatie. Ik pak zoekmachine optimalisatie trajecten als volgt aan:

  • Ik analyseer welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en of een toppositie op die woorden mogelijk is;
  • Ik beoordeel of de techniek, de structuur van, en de links naar, je website op orde zijn en geef tips hoe e.e.a. verbeterd kan worden;
  • Vervolgens sla ik aan het schrijven. Je hebt “zoekmachinevriendelijke teksten” nodig om hogerop te komen!
  • Ik richt de monitoring in opdat ik kan bijhouden op welke posities je site in Google staat. Dat gaat met speciale software.
  • Iedere maand krijg je een uitgebreide (handmatige) rapportage van me met tips, aanbevelingen en resultaten.

Tussendoor hebben we ook overleg. Ik leg je graag uit hoe je zelf teksten kunt schrijven voor zoekmachine optimalisatie. Ik pak een vooraf afgesproken aantal termen voor je op, maar niks let je om mijn tips en trucs toe te passen op de rest van je site! Ik werk nauw samen met mijn opdrachtgevers om te komen tot het beste resultaat.

Ik werk meestal met een halfjaarcontract waarbij je per maand een vast bedrag betaald. Ik kan ook delen van de zoekmachine optimalisatie voor je oppakken, bijvoorbeeld alleen SEO Copywriting. Indien gewenst geef ik een 1-op-1 cursus, waarna je je zoekmachine optimalisatie zelf kunt oppakken.

Website optimalisatie referenties
Ik pas website optimalisatie toe voor zowel MKB-ers, ZZP-ers als grotere namen, zoals bijvoorbeeld ANWB, Schoevers en Mediq Apotheken. Ik word ook ingehuurd door internet- en mediabureaus die zelf geen zoekmachine specialisten in huis hebben en soms zit ik ergens voor langere tijd, op interimbasis, voor website optimalisatie trajecten.

Meer weten over website optimalisatie?
Ben je benieuwd of jouw website ook kan stijgen in Google? Neem dan eens contact met me op via de mail of telefoon. Ik bekijk graag, vrijblijvend, of website optimalisatie interessant kan zijn. Indien gewenst, kom ik graag eens bij je langs of ik zet een bak koffie voor je op mijn thuiskantoor.  Graag tot horens!