Top 20 websites van 2008

Gisteren kwam online onderzoeksbureau Multiscope voor de negende keer met haar ranglijst van de best bezochte Nederlandse websites. Het lijstje is niet echt verrassend, maar wel het vermelden waard.

Google is en blijft de onbetwiste nummer 1 van de ranglijst. De website bereikt volgens het onderzoek inmiddels 92% van alle Nederlandse internetgebruikers. Live.com groeit – door een concentratie van meerdere diensten op dit domein – naar een tweede positie. Vriendennetwerk Hyves.nl stijgt van 8 naar 3. De Nederlandse versie van YouTube is de snelste groeier dit jaar, gevolgd door Buienradar.nl.

De paradepaardjes van Ilse Media, Startpagina.nl en NU.nl, verliezen dit jaar beiden terrein. Sinds 2005 bezette Startpagina de nummer 2 positie in de ranglijst, dit jaar daalt de site naar een negende positie. NU.nl daalt van plek 10 naar 13. Ook Web-log.nl daalt licht (ook een site uit de stal van Ilse).

Handelssite Marktplaats.nl daalde licht. Rtl.nl, Kpn.com, Zylomgames.com, Planet.nl, Msn.nl en Hotmail.com haalden de top 20 niet.

Bron: Multiscope, 11-12-2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *