Status updates en blogs koppelen aan Twitter, Hyves, Facebook en Linkedin

ping_fm_logoIk heb een broertje dood aan dingen dubbel doen. En dus verspreid ik mijn blogs automatisch naar Hyves, Linkedin en Twitter via RSS. Handig, maar niet genoeg, want mijn status updates op Twitter, Hyves (wie-wat-waar) en Linkedin deed ik sinds kort nog altijd stuk voor stuk. Dat moet toch vanaf één centrale plek kunnen? Ja, dan kan! Sinds kort verspreid ik via Ping.fm mijn status updates met één druk op de knop naar mijn Twitter, Hyves, Plaxo, Facebook én Linkedin profielen.

Het sociale web groeit snel en gefragmenteerd. Een duidelijk waarneembare trend is dat er steeds meer tools en sites komen die het sociale internetleven een beetje gemakkelijker maken. Hieronder een aantal opties. Eerst de mogelijkheden voor het koppelen van je Tweets aan Hyves, Facebook en Plaxo. Dan het koppelen van Twitter aan Linkedin via Ping.fm, waarmee je ook gelijk al je status updates kan regelen. Tot slot, helemaal onderaan, meer info over het koppelen van je blog.

Twitter koppelen aan Hyves
Voor status updates (“Wat ben je aan het doen?”) is Twitter momenteel dé tool. Hyves heeft haar eigen wie-wat-waar. Die twee kun je aan elkaar koppelen. Alles wat je rondtwittert verschijnt dan automatisch in je “www” op Hyves. Via deze site kun je dit eenvoudig regelen. Het voordeel moge duidelijk zijn, maar let ook op de nadelen! Een beetje fanatieke Twitteraar vervuild de wie-wat-waar stream van zijn niet Twitterende Hyves vrienden al snel. Rekening mee houden dus.

Twitter koppelen aan Facebook en Plaxo
twitterEenzelfde tool als hierboven, maar dan tussen Twitter en Facebook of Plaxo. Voor Facebook, installeer de Twitter App for Facebook en voila! Voor Plaxo werkt het als volgt: log in op Plaxo, klik op profiel bewerken, voeg Twitter toe bij websites en Plaxo zal vragen of je je Plaxo Pulse wilt synchoniseren met Twitter. Kies uiteraard ja en ook deze koppeling is gelegd. (Je kunt op Plaxo trouwens ook andersom een Tweet versturen als je je Pulse-status wijzigt.)

Twitter koppelen aan Linkedin via Ping.fm
Deze is wat ingewikkelder. Linkedin heeft hiervoor geen tool beschikbaar, maar in deze posting op Lifehacking laat Mischa Coster zien hoe je dit via Ping.fm kan inregelen. Gewoon de stappen volgen en het werkt!

Status updates versturen naar al je social media sites
Als je bovenstaande stap hebt ingeregeld kun je via Ping.fm status updates versturen naar Twitter en Linkedin. Als je Twitter ook nog eens hebt gekoppeld aan je Hyves, Facebook en/of Plaxo, dan is de cirkel rond. Je kunt je status updates nu naar hartelust rond-pingen! Let wel, Ping met mate. Op Twitter kwettert iedereen vrolijk door elkaar. Daar kijkt niemand er van op én heb je zelf de mogelijkheid om overfanatieke mede-Twitteraars de mond te snoeren (te unfollow-en). Je vrienden en connecties op andere platform hebben die mogelijkheid (nog) niet. Hou daar dus rekening mee!

Blog koppelen
Je blog koppelen aan Hyves, Twitter en Linkedin is een handige manier om je boodschap automatisch te verspreiden. Dat kan middels RSS. Voor sommigen misschien niet nieuw, maar mocht je het nog niet gebruiken, het is zeker een prima marketingtool, waarmee je een grotere lezersgroep kunt bereiken.

Hyves biedt een blog-import functie. Door daar simpelweg je RSS-feed op te slaan stromen je blogentries automatisch door naar je Hyves profiel. Je vrienden zien je schrijfsels vanaf nu vanzelf voorbij komen.

Middels Twitterfeed kun je je blogberichten, al dan niet voorzien van voorschrift en/of titel, automatisch laten doorstromen op Twitter.

Gebruik je WordPress of TypePad voor je blog? Dan heeft Linkedin twee mooie applicaties in de aanbieding, waarmee je je blog aan je Linkedin profiel kunt koppelen. Kijk op de application pagina en de rest wijst vanzelf. Op Linkedin ziet het er dan als volgt uit:


wordpress_linkedin

16 opmerking over Status updates en blogs koppelen aan Twitter, Hyves, Facebook en Linkedin

 1. Sheila van der Meeren

  Hi Frank,

  Handig dat je dit hebt geblogged. Echter ik kan de koppeling tussen twitter en plaxo maar niet tot stand brengen. Ik kan nergens zoals je aangeeft twitter toevoegen aan plaxo om daarna de koppeling te leggen. Wat zie ik over het hoofd?

  Groets,
  Sheila

 2. Sheila van der Meeren

  Koppeling gevonden!!!
  Volgende waar we tegenaan lopen en waar ook anderen niet zo snel uitkomen is the private messages die ook worden getweet. Niet alleen status update maar ook de reacties op elkaars update worden doorgelogd naar Plaxo, Facebook heeft dit wel uitgeschakeld, Plaxo niet. Geen idee ook hoe ik dat moet doen….. Wie weet heb jij een idee??

 3. Frank Rozendaal

  @sheila: mooi dat het is gelukt. Je doelt op de ‘@gebruikersnaam’ berichten op Twitter? Die worden er, even uit mijn hoofd, uitgefilterd op Hyves en Facebook. Ik moet er even induiken om te zien of, en hoe, je dit kunt doorsluizen. Ik kom er op terug.

 4. Frank Rozendaal

  Sheila, ik heb het net even nagekeken. Volgens mij staat het bij Plaxo ook uitgeschakeld…. En naar mijn idee kun je het niet inschakelen bij Facebook. Ook Hyves filtert reacties naar elkaar er uit. Misschien weet iemand anders een handige truc? Mocht iemand het antwoord weten, dan horen wij het graag!

 5. Frank Rozendaal

  Geheel tegen mijn eigen advies in had ik toch de Twitter / Hyves api geïnstalleerd, zodat mijn Tweets doorliepen naar de WieWatWaar sectie op Hyves. Tot ergernis van mijn niet-twitterende vrienden en familie (voor wie ik Hyves m.n. gebruik). Die kregen een overdosis www-tjes van mij te verduren en laat ik het zo zeggen, dat vonden ze niet prettig. Ik heb het nu ook in de praktijk ervaren; je kan ook TE actief zijn op internet :-) Daarom deze waarschuwing:

  [Twitteren kan u en uw relaties op Hyves ernstig beschadigen.]

 6. Pingback: Frank Rozendaal » Blog Archive » Twitteren op je Linkedin profiel

 7. Pingback: Frank Rozendaal » Blog Archive » 12 Twitter Tips (met dank aan mijn volgers!)

 8. beata

  Ik heb mijn blog van WordPress gekoppeld aan mijn hyves. Maar weet je ook een manier om de reacties die via hyves worden gegeven naar je post in wordpress te koppelen??

 9. Frank Rozendaal

  Goeie. Op dit moment kan ik mijn blogs op Hyves even niet zien door een storing…., maar, ik denk dat er wel een RSS-feed zit op de reactie bij Hyves. Wellicht kun je deze koppelen aan je blog?

 10. Pingback: linked in koppelen aan wordpress « Huize P.H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *