Twitteren op je Linkedin profiel

linkedinOnlangs deelde ik vol trots mee dat het gelukt was mijn Linkedin status updates en Twitter berichten met één handeling te updaten via Ping.fm (met dank aan Lifehacking.nl) Dat is nu alweer oud nieuws, aangezien Linkedin zelf met een oplossing is gekomen. Vanaf nu kan je namelijk je Linkedin status updates laten doorstromen naar Twitter en je ‘Tweets’ laten binnenstromen op Linkedin. Daarbij kan je er voor kiezen om alleen Tweets te laten binnenstromen met de hashtag #in.

Ook Hyves zet deur open
Daarmee houdt Linkedin woord. Op de Emerce Eday vertelde Kevin Eyres dat Linkedin meer open zal worden. Tot nu toe was Linkedin een vrij gesloten netwerk dat weinig externe applicaties toeliet. Daar komt met deze toepassing wat verandering in zo lijkt het. Ook Hyves liet onlangs weten dat zij Twitter en Facebook verwelkomen in hun ‘WieWatWaar’ berichten. Daar was al langer een tool voor beschikbaar, maar het gevecht om de ‘social media’ gebruiker lijkt nu in alle hevigheid los te barsten.

Twitter overdosis?
Ik ben overigens erg benieuwd hoe Linkedin – en ook Hyves – de forse toestroom van ‘status updates’ gaat tonen aan haar leden. De Twitterati onder de Linkedin-ers kunnen de status updates in korte tijd flink ‘vervuilen’. Ik ga er vanuit dat Linkedin daar aan heeft gedacht. En zo niet, dan hoor ik het binnenkort wel van mijn eigen Linkedin relaties….

5 opmerking over Twitteren op je Linkedin profiel

 1. Frank Rozendaal

  Ik hoor net dat enkel mijn laatste Tweets worden getoond op andermans ‘status updates’ pagina. Scheelt weer voor hen ;-) Linkedin heeft er dus over nagedacht.

  Anders dan bij Hyves, waar ik veel meer Twitter dan de rest kan WieWatWaar-en…. Daar kan je als fanatiek Twitteraar een ware plaag vormen voor je Hyves vrienden…..

  Iemand anders nog bevindingen, tips of aanbevelingen? Deel ze hier!

 2. Gabor

  Hi Frank,
  Ondanks laatste ontwikkelingen heb ik toch even plezier gehad van je eerdere tips! Dank daarvoor.
  Groeten, Gabor

 3. Frank Rozendaal

  Goed om te horen. Ping is nog steeds handig, maar ik denk vroeg of laat overbodig, aangezien alle netwerken nu zelf koppelingen beginnen te leggen. Aggregatie is de trend voor 2010!

 4. Frank Rozendaal

  Hum, ben nog niet zo tevreden over deze Linkedin tool. Heb het nu een paar dagen geprobeerd, maar Linkedin gooit ook Retweets en @pietjepuk berichten door. Daar hebben mijn Linkedin relaties natuurlijk niets aan. Vanaf nu zet ik daarom enkel berichten met #in door naar Linkedin.

  Hyves doet dat beter. Zij filteren RT’s en @berichten er uit. Die laat ik daarom nog even staan.

  Ook ervaringen met deze tool? Deel ze hier!

 5. Pingback: Frank Rozendaal » Blog Archive » 12 Twitter Tips (met dank aan mijn volgers!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *