YouTube is jarig

Gisteren bestond YouTube vijf jaar. Vijf jaar! Gek idee dat we in 2004 nog YouTube-loos waren. Inmiddels zijn we vele miljoenen filmpjes en een overname door Google – ter waarde van 1,65 miljard dollar! – verder. Dat hadden de heren Hurley, Chen en Karim ook niet durven dromen toen zij hun eerste filmpje uploadden. Of toch wel? Volgens mij geloofden zij toen al in hun eigen sprookje, want toen ik zojuist het allereerste YouTube filmpje bekeek drong zich het volgende zinnetje aan mij op: “En toen kwam er een olifant met een lange snuit……

Jongens, gefeliciteerd. Fantastisch werk en laten we hopen dat dit sprookje nog lang, lang mag duren!

1 opmerking over YouTube is jarig

 1. Frank Rozendaal

  P.S.
  Ken je dat, dat je midden in de nacht wakker wordt met een beeldfragment van een muziekclip in je hoofd, maar geen liedje? Het overkomt mij wekelijks, ook wel eens beeld/geluid andersom, en YouTube biedt dan al-tijd uitkomst.

  Zo ook pas met “No Rain” van Blind Melon (http://www.youtube.com/watch?v=dYlAwvz8uwc). Ik wist alleen nog dat het een relaxed liedje was van wat hippiegasten met lang haar en een meisje in een bijenpak. Dus ik tik midden in de nacht “girl bee” in bij YouTube en ja hoor, dat staat ze. Op nummer drie.

  Probeer maar eens: http://www.youtube.com/results?search_query=girl+bee+&search_type=&aq=f Blijkt eens te meer hoe waardevol Google voor YouTube is.

  Godzijdank, ik kan weer slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *