Drenthe nu ook op Google Streetview

Tof! Google heeft bijna geheel Drenthe in Google Streetview opgenomen. Ja, zelfs het lieflijke Benneveld hebben ze niet overgeslagen! En dat is nota bene het best bewaarde geheim van Drenthe ; -). Knap van Google en diepe buiging. (Huisje met oranje pannendak is mijn onderkomen.)

Assen was al enige tijd te bekijken via Google Streetview – een toevoeging op Google’s kaartendienst Google Maps, waarmee┬á je ‘virtueel’ door de straten kunt wandelen. Nu hebben ze dus ook de rest van Drenthe opgenomen. Je kunt tevens een aantal attractieparken en historische plaatsen nader bekijken.

Leuk en functioneel
Natuurlijk is het gewoon leuk om eens rond te koekeloeren in Drenthe, maar Streetview biedt duidelijk meerwaarde op een site als Funda. Funda heeft Streetview bijvoorbeeld ingepast in haar huizenaanbod. Huizenzoekers kunnen zodoende online even “gluren bij de buren”. Dit huis staat bijvoorbeeld te koop in mijn dorp. Op de kaart kun je klikken op Streetview, en voila, je bent in Benneveld.

1 opmerking over Drenthe nu ook op Google Streetview

  1. Pingback: Frank Rozendaal » Blog Archive » Google Earth nu ook in Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *