Doendenken

Ik zie dat mijn laatste blog alweer uit 2013 stamt. Time flies! Hier geen verslag over de afgelopen jaren, wel een blik op de toekomst. Want die vorige blog mag dan oud zijn, hij is eigenlijk nog verrekt actueel en ik ben wederom met hetzelfde bezig. Nu echter met een andere insteek.

“Samenwerken is het nieuwe concurreren”
Dat schreef in 2013. Samen met Martine – mijn vriendin en compagnon – werk ik nog steeds volop samen aan ons bedrijf. En ik kom de laatste tijd ook weer veel leuke, duurzame mensen tegen waarmee ik samenwerkingen aan het optuigen ben. Want samen bereik je meer! Ik werk al jaren veelvuldig samen, maar het verschil is dat ik nu een duidelijke focus heb: de wereld verbeteren. 

Laat ik dat maar eens hardop uitspreken, want ik sprak onlangs iemand die dacht ik ik mijn ideologische veren de afgelopen jaren had afgeschud. Ik ben blijkbaar (te?) stil geweest, maar in deze stilte ben ik wel van bedenken naar nadenken naar doendenken gegaan. En dat doendenken ga ik nu uitrollen. En dus gaat de PR machine weer zachtjes aan draaien.

Doen wat ik al lang had bedacht
Ik ben nu iets doen wat ik al jaren geleden heb bedacht: ik ben bezig een groen en duurzaam bureau uit de grond te stampen. Daarvoor heb ik inmiddels een behoorlijk netwerk van goede, leuke, groene mensen om me heen verzameld en ik heb mijn schroom overwonnen om ook gewoon de telefoon op te pakken en te gaan bellen naar leuke en mooie opdrachtgevers. Die blijken dat nog leuk te vinden ook en tot mijn stomme verbazing vind ik het zelf eigenlijk ook best aardig om koude acquisitie te doen. Praatje maken hier, praatje maken daar. Het gaat me best aardig af en de eerste mooie klusjes komen binnen.

In de afgelopen tien jaar heb ik nooit aan acquisitie gedaan: ik heb alles met SEO en via mijn netwerk opgebouwd. Maar als je niet stuurt op wie je wilt bedienen, dan krijg je wat je krijgt. Dat levert wel poen op, maar geen mooi bureau. En juist een ‘mooi bureau voor mooie merken’ is wat ik wil bouwen. En dus doendenk ik nu ook hardop, opdat mijn plan wereldkundig wordt.

Tot zover de stilte. Bereid je voor op meer duurzaam gedoe vanuit mijn kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *