Adverteren op Google

Adverteren op Google betekent zeer gericht en efficiënt adverteren. Je geeft aan op welke termen je wilt adverteren, tegen welke kosten en op welk moment en Google matcht jouw advertentiecampagne met zoekopdrachten van duizenden potentiele klanten. Door te adverteren op Google bereik je je doelgroep precies op het juiste moment, namelijk op het moment dat zij zich oriënteren of op het moment dat ze tot aankoop willen overgaan. Zorg daarom dat je goed gevonden wordt!

Het gemak van ‘Adverteren op Google’ via mij:
Wil je adverteren op Google? Of doe je dat wellicht al, maar loopt de campagne niet zoals gewenst? Dan neem ik de campagne graag voor je uit handen. We maken vooraf duidelijke afspraken en voordat de campagne online komt krijg je eerst een opzet te zien. Pas na jouw goedkeuring gaat de campagne online. Dit is wat ik voor je doe:

  • Ik zet de complete campagne voor je op;
  • na goedkeuring zet ik de campagne live: het adverteren op Google kan beginnen!
  • Vervolgens zorg ik voor onderhoud en bijsturen van de campagne (het gaat niet vanzelf….) en ik stuur je een rapportage met de resultaten, tips en aanbevelingen.
  • Ik neem de campagne volledig uit handen, maar we overleggen regelmatig via mail of telefoon – net wat jij wilt – zodat je altijd op de hoogte bent.

Ik werk nauw samen met mijn opdrachtgevers. Jij weet welke producten goed verkopen, wie je concurrenten zijn, hoe de markt zich ontwikkelt en op welke termen je wilt adverteren op Google. Ik weet de weg in Google AdWords en ken de trucs en de dingen die werken. Ik beheer meerdere campagnes, dus werkwijzen die bij anderen werken, werken wellicht ook voor jouw campagne. Samen maken we er een succes van! Adverteren op Google is niet achterover leunen, maar actief aansturen. Ik neem het overgrote deel daarvan uit handen, zodat jij je kan richten op andere dingen. Wel zo makkelijk!

Adverteren op Google: legio mogelijkheden
Het advertentiesysteem van Google, Google Ads (voorheen Google AdWords), biedt vele mogelijkheden, waardoor je je doelgroep zeer gericht kunt benaderen. Zo geef je exact aan op welke zoekwoorden je wilt adverteren, kun je diverse advertentievarianten maken en testen, meerdere links tonen onder je advertenties of – meer geavanceerd – remarketing campagnes opzetten waarmee je bezoekers opnieuw kunt benaderen via het Google advertentienetwerk (dus buiten Google.nl) om ze zo alsnog te verleiden tot afname van je product of dient. Je budget hou je prima in de hand: je geeft een maximumbudget per dag op en je betaald nooit meer dan dat. Het benutten van deze en de vele andere mogelijkheden is mijn dagelijkse werk. Ik weet de weg in Google Ads en kan je helpen succesvol te adverteren op Google.

Adverteren op het Google Display Netwerk
Wil je zichtbaarheid tegen lage tarieven? Dan is adverteren op het Google advertentienetwerk wellicht interessant. Dat kan al vanaf een paar cent per klik! Je betaald dus niet voor vertoningen! Je advertenties verschijnen op websites buiten Google. Eventueel kan ik bepaalde websites voor je uitsluiten. Of ik richt je campagne op een bepaalde selectie van websites. Je kunt ook banners plaatsen op het Google netwerk, dus je er zijn meer mogelijkheden op dit netwerk dan via Google zelf. Adverteren op het Google Display netwerk is vaak een voordelig alternatief voor de reguliere bannernetwerken. Ook hiervoor geldt dat ik de hele campagne kan opzetten, beheren en monitoren.

Google Grants: adverteren op Google Ads voor non-profits
Non-profit organisaties met een ANBI status of CBF keurmerk kunnen, onder voorwaarden, gratis adverteren bij Google. Ik regel de aanvraag, opzet van de campagne en het beheer van de campagne. Met dit gratis advertentiebudget kun je je boodschap perfect onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Het is tevens mogelijk om donateurs en vrijwilligers te werven via AdWords. Benieuwd? Neem contact met me op en ik leg graag uit wat ik kan betekenen op het gebied van Google Grants.

Google Ads Training
Beheer je je AdWords campagne liever zelf? Maar heb je onvoldoende kennis en inzicht in het Google Ads systeem? Dan is een Google Ads training wellicht iets voor jou. Deze basistraining geeft inzicht in Google Ads aan de hand van theorie en praktijkopdrachten. Na afloop ben je in staat om zelf je campagne op te zetten en te onderhouden. De training geef ik op kantoor en neemt een dagdeel in beslag.

Meer weten over adverteren op Google?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw product of dienst? Of wil je meer weten over adverteren op Google? Neem dan eens contact met me op via de mail of telefoon. Indien gewenst, kom ik graag eens bij je langs of ik zet een bak koffie voor je op mijn thuiskantoor. Graag tot horens!